Rozdział 22
Kierowanie rozwojem usług

Wybierz prawidłową odpowiedź.


Czasem ____________ cechy produktu są podstawą do zakwalifikowania go jako dobra materialnego lub usługi.

dominujące
immanentne
podmiotowe
rodzajowe



Jeżeli świadczenie ma wykonać osoba wybrana przez nabywcę, to wtedy jest ona częścią składową ____________.

instrukcji
kontrowersji
transakcji
usługi



W przypadku usług personalnych, każdy etap świadczenia może być ____________.

improwizowany
indyferentny
swoisty
swojski



Generalna strategia usług polega na tym, aby przemienić____________usługobiorcę w usługobiorcę stałego.

okazjonalnego
perspektywicznego
przypadkowego
sceptycznego



____________ lub dezaktualizacja usługi nastąpić może przez wynalezienie nowego produktu.

Dysfunkcja
Dysonans
Dyspersja
Dystrakcja



Pracownicy powinni być wrażliwi na specjalne potrzeby nabywców i pozyskać ich ____________.

dyskrecję
kompetencje
przychylność
ufność



Pracownicy zakładu usługowego są ____________ odbiorcami promocji.

selektywnymi
ubocznymi
ukrytymi
wtórnymi



Cele działalności niektórych organizacji nie dla zysku mogą wywoływać ____________ w społeczeństwie.

ambaras
kontrowersje
konstelacje
nihilizm



Środowisko zewnętrzne stawia pewne wymagania ____________ w stosunku do działalności organizacji nie dla zysku.

egzystencjalne
estetyczne
etyczne
formalne



Pieniądz jest traktowany jako jeden (jedno) z bardziej poszukiwanych____________.

aktywów
bonów
desygnatów
środków



Marketing

Eugeniusz Michalski

Książka, którą należy mieć pod ręką na uczelni i w pracy! Przyjazny podręcznik do nauczania podstaw marketingu...

więcej »

Materiały dla studentów

Jak pracować z Przewodnikiem? Sprawdź, co Ci radzi Autor. Porady ułatwią Ci także korzystanie z podręcznika.

więcej »

Materiały dla nauczycieli akademickich

Zadaniem Przewodnika do studiowania jest między innymi pomoc wykładowcom w stworzeniu atrakcyjnej formy przekazywania wiedzy z dziedziny marketingu.

więcej »

Copyright © 1997-2024 Wydawnictwo Naukowe PWN SA
infolinia: 0 801 33 33 88