Rozdział 14
Planowanie krótkoterminowe

Wybierz właściwą odpowiedź.


W przypadku usług zawsze najlepszą zasadą kolejkowania zadań jest:

pierwsze zlecone pierwsze wykonane
najpierw najpilniejsze prace
metoda wybrana w zależności od charakteru usługi



Najlepszą metodą kolejkowania prac w restauracji jest:

pierwsze zlecone pierwsze wykonane
najpierw najbardziej pracochłonne prace
najpierw najkrótsze zadania



Arkusze kalkulacyjne i symulatory są przydatne w ocenie procesu planowania:

do oceny wielu efektów planowania
do oceny wykorzystania urządzeń
do oceny efektów finansowych



Zarządzanie operacyjne

Donald Waters

Zarządzanie produkcją jest przedmiotem trudnym, wykładanym we wszystkich szkołach zarządzania. Jest też, obok zarządzania finansami, przedmiotem szczególnego zainteresowania kadr kierowniczych firm. Niniejsza książka powinna spełnić oczekiwania obydwu grup osób. Stanowi bowiem nowoczesny podręcznik, oparty przede wszystkim na doświadczeniach przemysłu brytyjskiego, w którym, podobnie jak w Polsce, dużą rolę w zarządzaniu odgrywa kadra techniczna.

więcej »

Copyright © 1997-2024 Wydawnictwo Naukowe PWN SA
infolinia: 0 801 33 33 88